Conferință de presă

Peste 50 000 de semnături pentru Unire au fost colectate de ODIP în timpul campaniei de informare

Corina Bezer

„Zilnic, pe ploaie torențială sau caniculă, voluntarii ODIP au activat la cinci corturi amplasate în Chișinău, au informat oamenii cu privire la avantajele Unirii Republicii Moldova cu România, iar doritorii au avut ocazia să semneze pentru Unire. Astfel, într-o singură lună am colectat peste 50 000 de semnături pentru Unire doar în Chișinău”, a precizat Corina Bezer, redactor-șef, Liber TV.

Totodată, unioniștii au comentat acuzațiile aduse asociației de unele partide de la guvernare cu privire la campania desfășurată la corturi.

Intimidarea persoanelor care doresc UNIREA, înseamnă și intimidarea lui Ion și Doina Aldea-Teodorovici, Grigore Vieru și Mihai Eminescu. Această campanie de informare s-a petrecut cu informarea preliminară a autorităților și, indiferent de orice speculație, ODIP și-a desfășurat activitatea legal, voluntarii fiind mereu pașnici și politicoși cu orice cetățean, indiferent de viziunea sa. S-a spus că am amplasat corturile în preajma instituțiilor de învățământ, ceea ce este un fals.”, a declarat Vlad Bilețchi, președintele AO „Onoare, Demnitate și Patrie” (ODIP).

Tinerii de la ODIP au anunțat astăzi și lansarea celei mai mari campanii de informare în localități.

Toată luna iulie, vom merge în mai multe localitățile din  Ialoveni, Anenii Noi, Strășeni, Călărași, Ungheni, Orhei, Fălești, Telenești, Soroca etc și vom informa oamenii cu privire la avantajele unirii cu România. Am lansat o ediție specială a Ziarului Românesc Liber, care va fi distribuită gratuit fiecărui cetățean”, a declarat Otilia Dascăl, membru ODIP.

Asociația „Onoare, Demnitate și Patrie” este o organizație apolitică, non-profit, care are scopul de a educa o generație de tineri activi, prin promovarea valorilor naționale  și a culturii românești.

Sursa foto: Epoch-Times