Arme

Peste 500 de arme de foc, confiscate de polițiști în primele patru luni ale anului

Corina Bezer

Totodată, pentru diverse încălcări şi nereguli depistate,  au fost retrase 134 de permise de port-armă. De asemenea, au fost întocmite 579 de procese-verbale contravenționale în privința persoanelor fizice, suma amenzilor aplicate constituie 119 350 de lei.

Totodată, angajații   Serviciului Supraveghere Armament și Activități Licențiate ai IP Fălești, au efectuat două percheziții autorizate la locuințele unor persoane, suspectate de deținere ilegală de bunuri.

Astfel, la prima locuință  din  sat. Hrubna Nouă,  raionul Fălești, polițiștii au  ridicat o armă pneumatică de model „TORUN-MAGNUM”, cal. 4.5 mm și o cutie de praf pentru încărcarea cartușelor cu inscripția “КРУК”. Conform datelor din Registru de Stat, ultimul nu este posesor de armă de foc.

La cea de-a doua locuință, din satul Taxobeni, forțele de ordine au ridicat o armă cu țeavă lisă lungă de model IJ, cal.16mm, deținută ilegal și trei cartușe de cal. 16mm.  Ambele cazuri sunt cercetate pentru stabilirea tuturor circumstanțelor și luarea unei decizii legale.  

Actualmente la evidența poliției se află 56 144 persoane fizice care dețin în posesie 69 503 arme de foc, inclusiv 42 135  arme cu ţeava lisă, 20896 cu țeavă ghintuită.