referendum

Peste 630 de mii de buletine de vot vor fi tipărite pentru referendumul anti-Chirtoacă

Corina Bezer

Pentru alegerile locale noi ale primarilor din data de 19 noiembrie 2017 vor fi tipărite 29 318 buletine de vot dintre care 24 178 – în limba de stat și 5140 – în limba rusă. Cel mai lung buletin de vot cu lățimea de 140 mm și lungimea de 216 mm va fi în localitatea Sîngera, mun. Chișinău, în cursa pentru funcția de primar fiind înscriși 6 concurenți electorali. Iar cel mai scurt buletin de vot cu lățimea de 140 mm și lungimea de 106 mm, va fi în localitățile Lăpușna, raionul Hîncești și Plopi, raionul Cantemir.

Cele mai multe buletine de vot vor fi tipărite pentru or. Sîngera, mun. Chișinău – 11633, iar cele mai puține buletine de vot, pentru satul Fundurii Noi din raionul Glodeni – 651. Pentru tipărirea buletinelor de vot la alegerile locale noi au fost alocați peste 10 mii de lei.

Amintim că duminică, 19 noiembrie 2017, vor avea loc alegeri noi ale primarilor orașului Sîngera din municipiul Chișinău, comunei Berlinți din raionul Briceni, comunei Zîrnești din raionul Cahul, comunei Plopi din raionul Cantemir, comunei Ștefănești din raionul Florești, satului Fundurii Noi din raionul Glodeni, comunei Lăpușna din raionul Hîncești, comunei Sărăteni din raionul Leova, satului Căpriana din raionul Strășeni și comunei Ghiliceni din raionul Telenești.

Informații suplimentare despre organizarea și desfășurarea alegerilor locale noi și a referendumului local din 19 noiembrie curent găsiți pe pagina oficială a Comisiei: www.cec.md la rubrica Alegeri locale noinoiembrie 2017 și Referendumuri 2017.