Reparație

Peste 80 de curți de bloc vor fi reparate în acest an

Alexandrina Godiac

Programul de reparație a curților de bloc 2019 a fost discutat luni, în cadrul ședinței operative a serviciilor municipale.

Reabilitarea curților de bloc presupune reparații curente pe o suprafață de cca 60 mii metri pătrați și va consta în lucrări de frezare, plombare și asfaltare a căilor de acces către curți. De asemenea, intervențiile prevăd asfaltarea trotuarelor, înlocuirea bordurilor și ridicarea/aducerea la nivel a capacelor de fontă de la fântânile de vizitare. La necesitate se va face reparație integrală.

În context, Primarul general interimar a solicitat ca listele cu adresele curților de bloc ce urmează a fi reparate, să fie făcute publice imediat după ce vor fi semnate contractele cu agenții economici.

Iar pretorii de sector să poarte responsabilitate pentru executarea lucrărilor și să semneze pe lista pentru fiecare sector. „Vom monitoriza calitatea lucrărilor, împreună cu oamenii. Rog cetățenii să ne informeze despre cazuri cu lucrări necalitative. Mai ales că adresele au fost propuse de chișinăuieni, în baza petițiilor care au venit la preturi pe parcursul anilor”, a specificat Ruslan Codreanu.