singur acasa

Petrece-ţi seara de vineri într-o atmosferă de Crăciun şi magie

Adelina Scripcari

Când ne gândim la Crăciun, în minte apare imaginea puştiului din filmul ,,Home Alone'', care colorază orice sfârşit de zi încărcat şi obositor. Voluntarii Consiliului Național de Tineret din Moldova, organizeză primul eveniment din cadrul festivalului de Crăciun Christmas Fest – “Movie Screening”, unde va fi ecranizat, în limba engleză, cu subtitrări în limba română, celebrul film american, unul dintre cele mai reprezentative atunci când vine vorba de sărbătorile de iarnă – “Home Alone 2”. Atât festivalul, cât și evenimentul, au scopul de a promova spiritul sărbătorilor de iarnă din perspectiva tinerilor, de a le oferi acestora posibilitatea de a petrece cât mai util și plăcut aceste sărbători și de a colecta fonduri pentru dezvoltarea CNTM-ului. 

Evenimentul de tip Movie Screening este atât nou, cât și actual în rândul tinerilor din mun. Chișinău, datorită faptului că este un concept occidental, promovat pe larg în țările vestice.  În Republica Moldova, asemenea evenimente pentru tineri se organizează mai frecvent în timpul verii, sub aer liber, însă, organizarea unui astfel de eveniment în timpul iernii, în atmosfera sărbătorilor de Crăciun, într-o locație călduroasă și confortabilă, cu ecranizarea unui film tematic, ar atrage un număr mare de tineri cointeresați.

Tinerii participanți la eveniment, vor avea posibilitatea de a beneficia de băuturi fierbinți și pop-corn, oferite de către organizatorii evenimentului : echipele de voluntari pe direcția “Marketing și Evenimente” și „Atragerea organizațiilor și Evenimente”din CNTM.

Consiliul Național de Tineret din Moldova(CNTM) este structura asociativă a 46 de organizații de tineret, ce promovează drepturile tinerilor și reprezintă interesele organizațiilor de tineret în procesul de elaborare, implimentare și evaluare a politicilor de tineret. Fiind fondat la 18 februarie 1999, CNTM activează în baza următoarelor principii de organizare și funcționare: solidaritate, autonomie organizațională și funcțională, transparență, libertatea opiniei și a exprimării, eligibilitatea organelor de conducere, egalitatea deplină în drepturi a membrilor, profesionalism. Având mai multe direcții de activitate, CNTM își dorește să mărească numărul tinerilor în structurile de conducere, să-i implice în procesul de luare a deciziilor, să le formeze spiritul civic, promovând voluntariatul.
 Mai multe detalii pot fi accesate la următorul link: http://cntm.md/ro/despre-cntm

Pentru informații suplimentare:
   Cozariuc Cătălina, Coordonator
   mob: 069853387; e-mail: [email protected]