Accident

Poliția: Șoferul care a provocat duminică accidentul din capitală riscă până la 10 ani de închisoare

Corina Bezer

Potrivit acestuia, bărbatul nu este la prima abatere. În perioada 2016-2020, acesta a comis șase contravenții, pentru care a fost sancționat. 

În același timp, Paiu a respins informațiile apărute în presă despre faptul că șoferul ar fi fost beat. 

De la șoferul automobilului de model Audi au fost prelevate probe biologice în vederea stabilirii stării de ebrietate și a naturii ei. Rezultatul urmează a fi prezentat în perioada următoare”, a precizat Sergiu Paiu. 
Accident

Referindu-se la organizarea curselor auto ilegale în Capitală, șeful INSP a declarat:

Au fost dispuse verificări de serviciu, iar dacă se va demonstra că angajații poliției tolerează aceste curse ilegale, nu intervin sau nu acționează conform atribuțiilor de serviciu, vor fi sancționați până la eliberare din funcție, cu remiterea materialelor acumulate în adresa Procuraturii”. 

Sergiu Paiu și-a exprimat regretul că, noaptea trecută, au apărut noi imagini privind cursele ilegale. Șeful INSP a declarat că acest caz va fi investigat.
Accident

În același timp, Sergiu Paiu a spus că Ministerul Afacerilor Interne va veni cu inițiative de înăsăpire a sancțiunilor pentru depășirea limitei de viteă și aflarea în stare de ebrietare la volan.

Potrivit INSP, pe parcursul primelor patru luni ale anului, în țară s-au produs 498 de accidente rutiere, în care 69 persoane au decedat, iar 555 au fost traumatizate.

Două persoane au decedat și mai multe au fost rănite într-un accident petrecut la intersecția străzii Ismail cu bulevardul Ștefan cel Mare din municipiul Chișinău în noaptea de 17 mai. Accidentul, care a implicat mai multe automobile, s-a produs din cauza vitezei excesive și nerespectarea regulilor de circulație rutieră.