Polițiști de frontieră

Polițiști de frontieră, membri unei grupări specializate în comercializarea drogurilor, reținuți

Corina Bezer

Urmare a efectuării măsurilor speciale de investigaţii şi acţiunilor de urmărire penală s-a stabilit că, în schema de circulație ilicită a substanțelor narcotice erau implicați doi polițiști de frontieră ai Direcției regionale „Nord” și două persoane civile.

Fiind efectuate șase  achiziţiilor de control,de la angajații Direcției regionale „Nord” al DPF al MAI, au fost achiziționate substanţe narcotice de origine vegetală „marijuana”, în cantitate totală de aproximativ 3000 grame.

În urma percheziţiilor efectuate la domiciliile şi în automobilele figuranţilor, a fost depistată aproximativ 0,985 kg „marijuana”, mijloacele băneşti în sumă de 16000 lei primiţi în urma achiziției de control, 16 cartușe pentru armă de vânătoare și o ștampilă cu amprenta  „Vama Română, Biroul Vamal Albița”

Pe cazul dat a fost inițiată o cauză penală conform indicilor infracţiunii prevăzută de art. 2171 alin. (3) lit. b) Cod penal al Republicii Moldova (Circulația ilegală a drogurilor, etnobotanicelor sau analogilor acestora în scop de înstrăinare). 

Trei dintre suspecții au primit 30 de zile de arest iar unul dintre ei a fost reținuți pentru 72 de ore. În continuare se întreprind toate măsurile necesare pentru stabilirea tuturor circumstanţelor pe cazul dat.