banchet dodon

Pomeni electorale de la Igor Dodon. Socialistul cumpără alegătorii cu mese pompoase, iar la banchet participă și reprezentanți ai unui stat străin

Corina Bezer

Din imaginile video postate de liderul AUR se vede că la fața locului erau parcate mai multe mașini de lux, iar unul dintre vehicule, care se presupune a fi a socialistului Igor Dodon, avea geamurile din față fumurii, contrar legislației în vigoare. Mai mult, una dintre mașini avea numere de înmatriculare care aparțin corpului diplomatic străin. Totodată, din local au fost observați ieșind comunistul Vasile Chirtoca, dar și socialistul Vlad Batrîncea.

Potrivit lui Vlad Bilețchi, acest banchet reprezintă nu altceva decât o tentativă de corupere a alegătorilor. În acest sens, unionistul a chemat reprezentanții poliției.

„Suntem martorii unei situații ieșite din comun. Reprezentanții Ambasadei Federației Ruse sunt prezenți la banchetul socialiștilor și comuniștilor, iar acest lucru demonstrează în mod clar o ingerință în treburile interne ale Republicii Moldova. Chiar dacă am chemat oamenii legii, vedem că nu se întreprinde nimic pentru a stopa această ilegalitate. Încă odată vedem cum sub ochii noștri se comit ilegalități, iar Dodon și gașca sa consumă băuturi alcoolice și recurg la pomeni electorale pentru a mitui alegătorii”, a declarat Vlad Bilețchi.