Frontieră

Posturi vamale, blocate din cauza zăpezii

Corina Bezer

"În punctul de trecere ”Tudora” se permite traversarea frontierei de stat doar mijloacelor de transport cu pasageri. Celelalte puncte de trecere a frontierei funcționează în regim normal. La fel, din cauza formării podurilor de gheață peste râul Nistru, punctele de trecere de tip debarcader, ”Soroca” și ”Cosăuți”, și-au sistat activitatea", a declarat pentru LiberTV Irina Luca, ofiţer de presă al Poliţiei de Frontieră. 

Răbdarea i-a pus la încercare şi pe cetăţenii care au traversat ieri vămile Leuşeni şi Sculeni, unde s-au format cozi kilometrice. „Aglomeraţia a fost cauzată de concediile cetăţenilor moldoveni din străinătate, care au revenit în ţară, dar şi de cei care au preferat să plece în concediu de odihnă în afara ţării. Însă, pentru fluidizarea traficului, în aceste puncte de trecere, angajaţii poliţiei de frontieră au lucrat la maxim, fiind suplimentat numărul de personal. În prezent aceste puncte de trecere funcţionează în regim normal", a adăugat Irina Luca.

Precizăm că în decursul săptămânii precedente, 27 de cetăţeni străini, dar și 47 de mijloace de transport, au primit refuz de intrare în Republica Moldova. Totodată, potrivit datelor deținute, 10 cetățeni moldoveni nu au avut acces de intrare în Federația Rusă, iar opt conaționali în Uniunea Europeană.