ODIP conferinţă de presă

Poziţia unioniştilor în contextul alegerilor prezidenţiale

Corina Bezer

Unioniştii de la ODIP au declarat astăzi că nu vor susţine niciun candidat în alegerile prezidenţiale, dar îndeamnă cetăţenii să voteze concurenţii care se declară unionişti.

 „Mesajul nostru pentru cei care ne susţin, pentru cei care împărtăşesc ideea unirii, este unul corect, şi anume să voteze unioniştii. Indiferent care ar fi aceştia, este incorect să favorizăm pe cineva şi să defavorizăm pe altcineva”, a declarat Vlad Bileţchi, preşedintele ODIP.

Totodată, tinerii de la ODIP au anunţat desfăşurarea unui sondaj de opinie pe un eşantion de cinci-şase mii de intervievaţi. Scopul este de a identifica procentajul real al celor care susţin ideea unirii.

„Acest sondaj este pentru întreaga lună octombrie şi are un public ţintă de minim cinci-şase mii de persoane. Până la momentul actual, avem deja intervievate 2000 de persoane”, a declarat coordonatorul ODIP, Otilia Dascăl.

De asemenea, unioniştii de la ODIP, îşi propun ca pe data de 28 octombrie, să organizeze acţiuni de comemorare a regretaţilor Doina şi Ion Aldea Teodorovici în 13 instituţii de învăţământ din Republica Moldova. Astfel, în mai multe licee şi universităţi, vor răsuna piesele regretaţilor interpreţi şi vor fi păstrate momente de reculegere.

„Pentru a-i comemora pe cei care şi-au sacrificat viaţa pentru valorile naţionale, pentru tricolor, pentru unitatea românilor de peste tot, cântând trei culori şi-o sigură iubire, cântând că curge Prutul între noi şi plânge, cântând despre cele mai frumoase valori”, a precizat preşedintele ODIP, Vlad Bileţchi.

Totodată, pe 1 decembrie 2016, pe bulevardul Ştefan cel Mare, va fi desfăşurat un tricolor cu lungimea de un kilometru. Acesta se va întinde de la sediul Parlamentului până la Academia de Ştiinţe a Moldovei.

„Va fi cel mai mare şi cel mai frumos eveniment unionist organizat până în momentul de faţă”, a conchis Lucia Vieru, secretar-general al ODIP.