Orchestra Română de Tineret

PREMIERĂ în Republica Moldova: Concert al Orchestrei Române de Tineret

Corina Bezer

Con­cer­tul va fi pre­zen­tat de 90 de tineri muzi­cieni de o mare per­for­manță, cei mai buni din Româ­nia, con­duși de redu­ta­bi­lul diri­jor român Cris­tian Man­deal, informează Ziarul de Gardă. Solistul  – vio­lon­ce­lis­tul Andrei Ioniță, este câști­gă­to­rul con­cur­su­lui inter­națio­nal Piotr Ceai­ko­v­ski, edi­ția 2015.

„Repertoriul este, probabil, unul dintre cele mai frumoase programe pe care le pregătim pentru melomanii din cele trei țări. (…) Este un program foarte — foarte romantic, pe placul oricărui meloman și va scoate emoția din orice piatră, vă garantez acest lucru”, a precizat violoncelistul Marin Cazacu.

Intra­rea este liberă.

Orchestra Română de Tineret Chişinău

Orchestra Română de Tineret a fost înființată în anul 2008 de doi mari artiști — violoncelistul Marin Cazacu și dirijorul Cristian Mandeal. Proiectul „Orchestra Română de Tineret — spirit enescian și tradiție europeană” a pornit din necesitatea racordării tinerei generații de muzicieni români la exigențele și aspirațiile artistice europene. În anul 2015, Orchestra Română de Tineret a deschis Festivalul Internațional George Enescu.