De Ultimă Oră

Speranță pentru Ucraina! Congresul SUA a aprobat ajutorul militar de 61 de miliarde pentru Ucraina

Pachetul de ajutor militar pentru Ucraina în războiul său de apărare cu Rusia, de aproximativ 61 de miliarde de dolari, a fost aprobat, sâmbătă seară, d…

Actualizat acum 16 ore

troleu noaptea

Preţul biletului la troleibuz pe timp de noapte, ar putea fi majorat

Adelina Scripcari

Acestea sunt doar câteva dintre propunerile lansate miercuri de către membrii proiectului „Orașul Meu” pentru Regia Transport Electric, în cadrul unei dezbateri publice la Primărie. Decizia finală o poate lua doar Consiliul Municipal, scrie realitatea.md.

Coordonatorul proiectului, Adrian Pleșca, spune că vrea o îmbunătățire a circulației nocturne a troleibuzelor.

Acesta a propus ca de luni până vineri să fie micșorat programul până la ora 1, pentru nu este rentabil să circule până la 2, iar în schimb să fie extins programul de lucru până la ora 3 în zilele de weekend în perioada primăvară-vară-toamnă. Pleșca a găsit o alternativă pentru echilibrarea pierderilor din bugetul municipal pentru acest nou serviciu pus la dispoziția locuitorilor capitalei. „Venim cu propunerea de majorare a taxei de călătorie pe timp de noapte. E clar că nu putem să lăsăm atât de multe lacune în bugetul municipal.

Proiectul Orașul Meu a realizat un sondaj pe o margă de 1800 de oameni. 52% au fost de acord cu majorarea prețului. 45% au fost de acord până la 3 lei, și 42% până la 4 lei”, a menționat Pleșca. Proiectul transportului nocturn a fost avizat pozitiv unanim de către comisia transport a CMC, ca să fie pus în aplicare urmează să fie votat și la ședința CMC. În prezent, în Chișinău circulă aproximativ 300 de troleibuze, începând cu ora 06:00 şi până la ora 23:00.

Sursa Foto: Agora.md