Strada Andrei Doga din Chișinău

Primăria a sistat temporar lucrările de construcție pe şantierul din str. Andrei Doga, 32

Corina Bezer

Potrivit dispoziţiei primarului general al capitalei, Dorin Chirtoacă, în cartierul rezidenţial din str. Andrei Doga, care cuprinde blocurile de locuinţă cu nr. 28/4-28/8, 32/2, 32/3, 32/7 şi 32/8, va fi elaborat un plan de amenajare. Respectivul plan de amenajare va prevedea asigurarea cu locuri de parcare auto pentru locatarii din blocurile menţionate, conform normativelor, amenajarea terenurilor de joacă pentru copii, terenuri de sport, locuri  pentru depozitarea gunoiului menajer.

De asemenea, urmează a fi identificate soluţii pentru organizarea accesului pe şantier din str. Tudor Vladimirescu sau Calea Moşilor, pentru a nu produce incomodităţi locatarilor blocurilor din vecinătate pe durata lucrărilor de construcţie. 

În acelaşi context, Pretura sectorului Râşcani şi Direcția generală arhitectură, urbanism şi relaţii funciare vor organiza până la sfârșitul lunii curente întruniri cu locatarii şi beneficiarii proiectului de construcţie, pentru soluţionarea problemelor ce vizează şantierul de construcţie.