gg

Primăria Capitalei va participa la cursa anuală de ciclism organizată la Chişinău

Corina Bezer

Cu această ocazie, Silvia Radu a primit o medalie de participare la această cursă.

Potrivit reprezentanţilor Sporter, cursa Chişinău Criterium este organizată pentru a promova modul sănătos de viaţă şi să atragă mai mult atenţia asupra problemei transportului. Anul acesta, cursa va fi organizată şi cu participarea oaspeţilor străini. 

„Chişinău Criterium se va petrece a cincea oară şi acum este din ce în ce mai masiv şi mai popular. La noi au început să vină şi ciclişti de peste hotare şi asta e foarte bine şi pentru ţară, şi pentru oraş pentru că se dezvoltă şi turismul", a spus Serghei Legheida, diresctor Sporter. 

Anul acesta la cursă vor putea participa şi copiii cu vârste cuprinse între 5 şi 13 ani. Pentru ei vor fi organizate curse pe distanţe mai mici la patru categorii de vârste. Silvia Radu a declarat că şi ea va participa la cursă împreună cu toată familia. 

„Eu promit că am să particip la acest eveniment fiindcă toţi membrii familiei au biciclete, de la cei mai în vârstă până la cei mai mici. Nu ştiu dacă o să câştigăm, la sigur că n-o să câştigăm că nu suntem profesionişti. Contează participarea. Îi invit pe toţi locuitorii Chişinăului care au biciclete să se alăture", a declarat primarul interimar al Capitalei, Silvia Radu. 

Cursa va avea loc pe data de 12 şi 13 mai şi va traversa bulevardul Ştefan cel Mare şi Sfânt în intervalul străzilor Toma Ciorbă şi strada Armenească, precum şi câteva devieri pe străzile adiacente.

Cursa Chişinău Criterium se va desfăşura anul acesta pentru a cincea oară, iar anul acesta va fi cea mai mare de până acum.

Autor: Corin Mironov, reporter – stagiar