dd

Primele incidente! Au fost înregistrate cazuri de transportare a alegătorilor şi agitaţie electorală în preajma secţilor de votare

Corina Bezer

Potrivit lui, este vorba de transportarea alegătorilor şi agitaţie electorală în preajma secţiilor de votare. Totodată, el a specificat că toate cazurile au fost documentate şi se examinează de către Inspectoratul General al Poliţiei.

„Pentru buna desfăşurare a scrutinului de astăzi, circa 2000 de angajaţi ai Inspectoratului General al Poliţiei sunt antrenaţi în asigurarea ordinii şi securităţii publice. Din informaţiile operative prezentate până la această oră, am fost informaţi că s-au înregistrat câteva cazuri de încălcări sau incidente, acestea fiind legate de transportarea alegătorilor şi agitaţie electorală în preajma secţiilor de votare. Toate cazurile au fost documentate şi se examinează de către Inspectoratul General al Poliţiei”, a declarat Dorin Cimil.

El a remarcat că, la fel ca şi în primul tur de scrutin, femeile rămân a fi cele mai active în rândul votanţilor. Iar, cea mai slabă prezenţă se înregistrează în rândul tinerilor cu vârste cuprinse între 18 şi 25 de ani.

Localitatea cu cea mai ridicată prezenţă la vot este comuna Dereneu, din raionul Călăraşi unde, la această oră, se atestă o rată de circa 44 la sută. Localitatea cu cea mai slabă prezenţă la vot este oraşul Floreşti, care până la această oră s-au prezentat la urne 12, 21 % dintre alegători.

Potrivit datelor oferite de CEC, în municipiul Chişinău au votat, pînă la ora 13.00, circa 17%. Cei mai activi sunt alegătorii din sectorul Rîşcani al capitalei, iar cel mai puţin activi sunt alegătorii din sectorul Ciocana.

Cât ţine de suburbiile municipiului Chişinău – per general, se înregistrează o prezenţă de peste 16,5% la sută.

Menţionăm că astăzi, 3 noiembrie în Republica Moldova se defăşoară al doilea tur de scrutin al alegerilor generale locale.