ff

Privatizarea ÎS „Gări și Stații Auto”, în atenția comisiei parlamentare de anchetă

Corina Bezer

Primul care a apărut în fața comisiei a fost Sergiu Bucătaru, fost secretar de stat la Ministerul Economiei și Infrastructurii. „Studiul de fezabilitate care a stat la baza semnării contractului de privatizare a fost contractat de către ÎS „Gări și Stații Auto”, care s-a aflat inițial în subordinea Ministerului Economiei, apoi a Agenției Proprietății Publice”, a spus Sergiu Bucătaru, care a mai menționat că nu a participat și nu a văzut contractul de privatizare.

Octavian Calmâc, fostul ministru al economiei și infrastructurii, a declarat în fața membrilor comisiei că instituția pe care a condus-o nu a avut nicio implicare directă în gestionarea ÎS „Gări și Stații Auto”și nici nu a fost prezent la discuțiile în care s-a pus problema privatizării întreprinderii.

Fostul șef al Agenției Proprietății Publice, Vladimir Baldovici, a menționat că instituția pe care a condus-o a atribuit corect și echitabil contractul de privatizare.

La finalul audierilor, deputatul Igor Munteanu, președintele Comisiei de anchetă, a menționat că urmează ca săptămâna viitoare să fie gata rapoartele preliminare. „Aproximativ peste 10 zile vom merge cu raportul comisiei în plenul Parlamentului”, a spus Igor Munteanu.