primul forum comercial

Producătorii de fructe şi legume di Republica Moldova,Prima conferinţă internaţională.

Corina Bezer

Peste 120 de reprezentanți producători și comercianți au participat la primul forum internațional dedicat producătoril de fructe și legume din Republica Moldova.

 

Conferința a avut drept scop,promovarea și dezvoltarea relațiilor externe pe piața agroindustrială,îmbunătățirea și perfecționarea cunoștințelor în domeniul marketingului,noile oportunități de export,și punerea în practică a noilor tehnologii și metode în dezvoltarea sistemului de comerț.

 

 Conferința  a fost  organizată cu sprijinul  comune ale BERD și FAO, în parteneriat cu AGROinform, pentru a promova eficiența producerii și comerțului de fructe și legume pe piețele internaționale.

 

„R. Moldova are un potențial mare de producere a culturilor agricole, care sînt la mare căutare pe piețele internaționale, însă agricultorii autohtoni nu dispun de suficiente resurse financiare și materiale în realizarea acestor cereri. De asemenea, fermierii moldoveni așteaptă ca statul să le ofere piețe de desfacere, pe cînd agricultura modernă nu se mai bazează pe astfel de principii. Agricultorii trebuie singuri să-și găsească potențialii clienți atît naționali, cît și internaționali, căci doar așa își pot dezvolta afacerea”, a declarat Reprezentantul Organizației Națiunilor Unite pentru Alimentație și Agricultură (FAO), Andrei Iarmak.

 

 La fel a mai declarat că  „R. Moldova este lider printre fostele state membre al Uniunii Sovietice, care încearcă să-și diversifice piața de desfacere a fructelor și legumelor”. 

 

Furnic Victoria