seminar

Proiect pilot moldo-român despre etică și integritate profesională în rîndurile tinerilor polițiști

Corina Bezer

Evenimentul îi va avea moderatori pe ofițeri CNA, SPIA, IGP, psihologi, dar și colegi de la instituții omoloage din România.

Exercițiul este parte a unui proiect moldo-român amplu, ce vine să aplice experiența fraţilor de peste Prut în instruirea angajaților instituțiilor subordonate MAI, despre faptele de comportament corupţional, precum și să promoveze conceptul „Toleranța zero față de corupție”.

Astfel, polițiștii  prezenți la instruire vor aborda împreună cu raportorii subiecte de țin de importanța integrității profesionale, credibilității și imaginei individuale și instituționale a oamenilor legii.

Seminarul se va referi și la aspecte de legislație națională în materie de infracțiuni de corupție, dar și la studii de caz cu implicarea polițiștilor, care vor fi supuse dezbaterilor.

Un subiect inedit pe agenda seminarului vizează stereotipurile și prejudecățile privind corupția, subiect prezentat de colegii din România.

Menționăm că, instruiri similare au fost organizate de către Direcția prevenirea corupție a CNA pentru studenții Academiei de poliție „Ștefan cel Mare”.