hh

Proteste în România: "Cerem demisia Guvernului"

Luni, 27 noiembrie 2017, 12:20

Proteste masive în România. Peste 20 de mii de oameni au cerut aseară demisia Guvernului, renunțarea la modificarea mai multor legi ce țin de justiție și la reforma fiscală. Manifestanții din București au aprins luminile telefoanelor mobile și au scandat „Justiție, nu corupție”. S-a protestat și la Brașov, Cluj Napoca, Sibiu și Timișoara.

„Demisia”, „Hoții”, „Ieșiți din casă dacă vă pasă”, sunt doar câteva dintre lozincile bucureștenilor care au mărșăluit aseară, de la Guvern până la Parlament, în timp ce traficul în acea zonă a fost sistat. Protestatarii au cerut demisia Guvernului, a ministrului Justiției, dar și a președinților Camerei Deputaților și Senatului.

Printre manifestanți a fost adus și un manechin îmbrăcat în jachetă roșie, cu figura președintelui Klaus Iohannis, sugerând în acest fel că șeful statului este considerat principalul opozant politic al coaliției de guvernare formată din PSD și ALDE. Românii sunt împotriva modificării legilor justiției, deoarece ar exista câteva prevederi controversate.

Spre exemplu, eliminarea președintelui din procedura de numire a șefilor de la DNA, DIICOT și a procurorului general, dar și trecerea inspecției judiciare de la CSM la Ministerul Justiției.

ţţ

Ți-a plăcut articolul? Abonează-te:

Sau distribuie-l și tu:

Distribuie