dd

Râul Bîc va fi curățat și amenajat dintr-un grant al Guvernului României

Corina Bezer

Guvernul României este gata să ofere 10 milioane de euro grant pentru amenajarea și curățirea râului Bîc. Este o porțiune problematică pentru noi. De mulți ani se vorbește despre inundațiile pe Albișoara, despre faptul că este necesar de a interveni la curățirea malului râului Bîc, astfel încât, cu suportul poporului român, începând cu anul acesta, este posibil să facem proiectarea și să intervenim pentru a salubriza, curăța și amenaja albia râului Bîc”, a declarat primarul interimar de Chișinău, Ruslan Codreanu.

Potrivit șefului Direcţiei generale locativ-comunală și amenajare din cadrul Primăriei, Ion Burdiumov, proiectul are scopul de a îmbunătăți situația critică a albiei râului Bîc, obiectul general al acestuia fiind reducerea vulnerabilității acelor zonelor ale râului Bîc afectate de schimbările climatice cu impact negativ asupra infrastructurii urbane din mun. Chișinău, inclusiv reducerea riscului de inundații.

Din acel grant de 100 de miioane de euro din partea Guvernului, 14 milioane sunt repartizate pentru mediu, ape, păduri, respectiv 10 milioane de euro sunt acceptate ca grant pentru amenajarea râului Bîc”, a adăugat Ion Burdiumov.

dd

ddddAfluent al Nistrului, râul Bîc străbate întreg municipiul Chișinău.