Mergi la conținut
De Ultimă Oră

Speranță pentru Ucraina! Congresul SUA a aprobat ajutorul militar de 61 de miliarde pentru Ucraina

Pachetul de ajutor militar pentru Ucraina în războiul său de apărare cu Rusia, de aproximativ 61 de miliarde de dolari, a fost aprobat, sâmbătă seară, d…

Actualizat acum 17 ore

Refugiaţii ucraineni se pot înscrie la universităţile din R. Moldova

Victoria Muntean

Studenţii refugiaţi din Ucraina îşi pot continua studiile în universităţile din Republica Moldova. Lista instituţiilor de învăţământ superior poate fi accesată pe portalul Dopomoga.Gov.MD, compartimentul: Educaţie, rubrica: Admiterea la universităţi.

„Dacă v-a interesat oferta educațională, deplasați-vă la instituția aleasă, conform adresei indicate, depuneți cererea de participare la mobilitatea de studii, anexând toate documentele pe care le dețineți, cum ar fi documentul ce confirmă identitatea persoanei și studiile urmate la instituția de învățământ din Ucraina, permisul de ședere în Republica Moldova, certificatul de refugiat”, precizează Ministerului Educației și Cercetării într-o instrucțiune elaborată pentru studenți.

Actele de studii necesare pot fi prezentate instituției de învățământ superior din Republica Moldova până la finalizarea mobilității de studii. Refugiații care nu pot dovedi studiile urmate prin documente emise de către instituția de învățământ superior din Ucraina vor fi supuși unei evaluări de cunoștințe.