Regele Mihai

Regele Mihai se retrage din viața publică. A fost operat de cancer și este în stare gravă

Nicolae Sîli

Anunțul retragerii Regelui Mihai din viața publică a fost făcut de avocatul Casei Regale, Andrew Popper. Acesta a precizat că Majestatea sa este în stare foarte gravă. Regele Mihai a fost operat recent de carcinom leucemic și a fost diagnosticat cu leucemie aflată în stare de metastază. Astfel, Regele Mihai a cerut membrilor Consiliului de Coroană să dea sfatul lor custodelui Coroanei Regale, Alteța Sa Regală Principesa Margareta. 

Declarația Consiliului Regal din 2 martie 2016 o puteți găsi pe următorul link.

Familia Regală a făcut apel la discreție, deoarece Regele Mihai urmează un tratament complex și solicitant care îl împiedică să mai apară în viața publică și va urma, de acum înainte, o perioadă de recuperare.

„În ultimele săptămâni am primit vestea unui serios diagnostic medical…Sunt sigur că fiica mea Margareta va găsi înţelepciunea şi forţa de a mă reprezenta… Am cerut Consiliului Regal să-şi continuie menirea şi să ofere sfatul său custodelui Coroanei”, este mesajul transmis de Regele Mihai I al României.

declaratie consiliul regalmesaj regele mihai

Regele Mihai și Regina Ana au plecat în Elveția la sfârșitul anului trecut și au primit în luna ianuarie vizita Principesei Margareta și a Principelui Radu. Ultima apariţie publică a Regelui Mihai a fost în noiembrie 2014, atunci când a avut loc evenimentul „porţi deschise” la Palatul Elisabeta.