Reparaţia străzilor din capitală ar putea fi sistată

Reparaţia străzilor din capitală ar putea fi sistată

Corina Bezer

Programul de reabilitare al străzilor prevede reparaţia capitală a părţii carosabile, amenajarea trotuarelor, modernizarea iluminatului public şi a canalizării fluviale. Din cauza arestărilor care a avut loc în Primărie, Banca Europeană pentru Reconstrucții și Dezvoltare nu a mai alocat suma de 500 de mii de euro, necesară pentru a continua lucrările de reabilitare.

"La moment avem o problemă financiară, anume achitarea lucrărilor executate de contractor, avem o reţinere de în jur de cinci sute mii euro. Finanţatorul extern, văzând situaţia în cadrul primăriei, se mai documentează. Noi săptămâna această trebuie să le prezentăm infornaţii suplimentare cu ultimele evenimente şi deja banca decide", a declarat Oleg Caraman, directorul adjunct al Direcţiei Căi şi Comunicaţii.

De asemenea, reparația străzilor 31 August 1989, Alexandru cel Bun și Tighina ar putea fi suspendată, întrucât nu a fost deblocată finanțarea pentru cel de-al doilea pachet al proiectului „Chișinău-Drumuri Urbane”. Încî nu se știe dacă programul va continua.

Valoarea totală a proiectului este de 22 milioane de euro şi prevede reabilitarea totală a şase străzi principale şi secundare, cu lungimea totală a 14,3 km . Precizăm că programul de reabilitare a străzilor este realizat cu susţinerea Băncii Europene pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare , Fondul Special de Energie Verde şi Banca Europeană de Investiţii. Potrivit contractului, lucrările pe bulevardul Ștefan cel Mare trebuiau să fie finalizate pe 31 mai 2017.