Concert Bălți

(REPORTAJ) Interpreții din Republica Moldova și România, reuniți în cadrul unui concert de caritate la Bălți

Corina Bezer

Evenimentul are ca scop susținerea și încurajarea copiilor din centrele de plasament, cei care sunt cu dizabilități sau care provin din familii dezavantajate. Concertul propune o formă nouă a comunicării dintre copii și artiști, stimulând creativitatea celor mici, prin implicarea și atragerea lor în lumea feerică a artelor.

Sâmbătă, la Bălți, au avut loc două concerte de caritate în cadrul turneului „De la inimă la inimă”, unul începuse la ora 13:00 iar celălalt la ora 17:00. Inițial, era programat doar concertul de seară pentru care s-au vândut din start toate biletele, iar cel de la amiază, a fost o inițiativă a interpreților și organizatorilor la solicitările publicului care doreau să contribuie la un act de binefacere și să privească un spectacol de zile mari. Oamenii s-au dovedit a fi toleranţi şi mărinimoşi, receptivi şi responsabili. Acest lucru a fost observat când sala Palatul Municipal de Cultură a devenit arhiplină în cadrul celui de-al doilea concert.

Diana Josu Braniște, moderatoare evenimentului, a declarat în cadrul deschiderii concertului: ”Concertul  de astăzi: ” De la inimă la inimă” face parte dintr-un proiect național și are ca scop ajutorarea copiilor din familii social vulnerabile, cât și a celor din școlile de tip internat. Participând la acest concert, nu doar că aveți parte de un spectacol de neuitat, dar o parte din bugetul familiei dumneavoastră, o parte din sufletul dumneavoastră merge către cei care sunt în suferință, către cei care au nevoie de susținerea noastră, a tuturor. Astfel, de la mână la mână, de la inimă la inimă putem face lucruri bune, putem realiza cât mai multe vise și puteam alina câte puțin din durerea celor mai triști ca noi.”

Evenimentul a adunat artişti autohtoni şi artişi de peste Prut, cum sunt: Gheorghe Ţopa, Diamanta Paterău, Gabriel Nebunu şi Fuego (Paul Ciprian Surugiu), care s-au arătat deschişi să susţină, prin piesele și prin faptul că-și dedică timpul și emoțiile, copiii din şcolile internat, centre de plasament şi copiii cu dezabilităţi.

Primul în scenă a evoluat Gheorghe Țopa, acesta a încins din start atmosfera. Nu era doamna sau domnișoară care să nu fi fredonat melodiile cântecelor pe care le-a interpretat artistul.

La finalul concertului, Gheorghe Țopa a declarat pentru Liber TV: ” Acest spectacol face parte dintr-un turneu. Unde mergem să concertăm, conlucrăm cu puterea locală, membrii acesteia ne ajută să alegem o familie care are nevoie de susținere și de sprijin material și astfel o  parte din bani sunt distribuiți familiilor nevoiașe. Susțin mereu acțiunile de binefacere. Sunt împlinit sufletește când la concertele de caritate este prezentă multă lume. În cadrul evenimentelor filantropice facem spectacol de zile mari, oferim publicului cele mai frumoase cântece pentru ca acesta să revină cu drag și să fie și mai săritori la nevoie. Din păcate, copilul pe care trebuia să îl ajutăm în urma concertului de astăzi de la Bălți a decedat, era bolnav de cancer și a  avut 5 intervenții chirurgicale, dar banii vor merge la familie pentru că au mare nevoie de ei. Am cântat la Cantemir recent pentru a aduce zâmbete unei familii numeroase, cu 6 copii, unde tatăl a decedat, și am contribuit financiar prin transfer pe contul deschis de primar, pentru a-i ajuta să-și cumpere o casă în sat întrucât nu aveau unde trăi.”

„„

În hol s-a desfășurat un târg caritabil unde au fost expuse diferite jucării pentru copii. Pe parcursul concertului a avut loc și o loterie, prețul unui bilet era de doar 10 lei iar participanții se puteau alege cu mingi, seturi de badminton, ceasuri, căști și chiar telefon mobil.

Galina Bantea, una dintre spectatoare, pensionară, ne-a mărturisit: ”Astfel de inițiative de binefacere sunt foarte rare, mă refer la orașul Bălți. Susțin cu drag și îmi procur bilet la concerte de caritate de câte ori acestea se desfășoară aici. Mă strădui ca din puținul pe care îl am să fac un bine, să ajut pe cineva pentru că mereu există persoane care suferă mai mult ca noi. Evenimentul de astăzi este unul foarte special, plin de căldură sufletească și bunătate.”

Oameni solidari, cu inimile mari s-au adunat să își aducă aportul la această cauză nobilă. Localul a fost dominat de o atmosferă de sărbătoare, glasuri măreţe şi aplauze binemeritate.

Liber TV vă îndeamnă să susțineți activitățile caritabile și să veniți cu inițiative de binefacere pentru a ajuta persoanele în dificultate!