proiect

(REPORTAJ) Start proiectului „Câmpuri de referință pentru un cititor avizat”. Vezi cum poți participa și tu!

Nicoleta Furdui

 

proiect

Noua ediţie a acestui proiect a avut loc la Brașov, în incinta Grand Hotelului „Perla Ciucașului”. În cadrul acestuia, au participat elevii mai multor licee: Colegiul Național „Dr. Ioan Meșotă”, Liceul Teoretic „Andrei Șaguna” din Brașov, Liceul Teoretic”Gh. Asachi”din Chișinău, gimnaziul „Târnova” din Edineț, Liceul Teoretic „Ion Creangă” din Chișinău, Liceul „M. de Cervantes”, Liceul Academiei de Științe a Moldovei, Liceul Teoretic „Orizont” și USM.

De această dată, tema de bază a fost:„Impactul tehnologizării vieții asupra valorilor umane,raportată la romanul lui C.V. Gheorghiu „Ora 25”.

proiect

Au avut loc 3 probe, în care au fost puse în discuție mai multe aspecte:”Evoluția tehnologiilor moderne versus evoluția valorilor umane”; „Ipostaze ale feminității în roman”; „Dragostea-un sentiment spontan sau care se învață pe parcursul vieții?” și „Puterea de a trece peste orice obstacol prin credință”.

Toți participanții au rămas profund entuziasmați:

„Particip  de mai mulți ani la astfel de proiecte și mi se pare un lucru foarte captivant, ingenios, o oportunitate de a mă afirma ca persoană, de a-mi evalua propriile calități intelectuale, respectiv de a cunoaște oameni noi și interesanți. Aștept cu nerăbdare următoarea ocazie de a mai participa la astfel de activități frumoase și le mulțumesc tuturor realizatorilor acestui proiect „, ne-a mărturisit Gabriela Mititica, elevă a Colegiului Național „Dr. Ioan Meșotă” din Brașov și participantă de mai mult timp în aceste proiecte.

Realizatorii oficiali ai proiectului”Câmpuri de referință pentru un cititor avizat” sunt: Silvia Gâlcă, inspector DGETS; Mariana Pârțac, formator Liceul Teoretic „Gh. Asachi”; Liuba Malinovschi, profesoară la Liceul Teoretic „M. de Cervantes”; Svetlana Pâslaru, profesoară la Liceul Teoretic „Ion Creangă”; Daniela  Comarnițchi, profesor și formator în gimnaziul „Târnova”, r-nul Edineț; Lucia Coman, profesoră la Liceul Teoretic „Ion Creangă” și Ioana Jubac, profesoară la Liceul Teoretic „Gh. Asachi”.

proiect

 

proiect