Vin

Republica Moldova, capitala mondială a Turismului Vinicol

Corina Bezer

Republica Moldova va deveni în anul 2018, sub patronajul Națiunilor Unite, Capitala Mondială a Turismului Vinicol. Acest eveniment este considerat o victorie pentru imaginea țării ca destinație turistică.

În cadrul conferinței de presă a fost prezentat și primul spot al turismului vinicol moldovenesc – „Let’s raise a glass of wine in Moldova”. Costurile spotului sunt în valoare de 9500 de lei, bani publici. Agenția Turismului își propune în timpul apropiat să creeze sporturi tematice pentru turismul ecologic, turismul rural, gastronomic, cultural și turismul de aventură.

Moldova

„Decizia găzduirii acestui eveniment este considerată cu certitudine o victorie pentru imaginea țării noastre ca destinație turistică, care va rezulta cu poziționarea Republicii Moldova în topul mondial al destinațiilor turistice vinicole.” – a declarat Directorul general al Agenției Turismului, Stanislav Rusu.

Pentru a găzdui acest eveniment au luptat și alte țări, cum ar fi: Regatul Spaniei și Republica Africa de Sud. Însă, în rezultatul organizării cu succes a celei de-a 61-a Reuniune a Comisiei regionale pentru Europa, unde toți delegații au avut posibilitatea să descopere patrimoniul vinicol incomparabil, decizia conducerii OMT de a găzdui Conferința Globală a Turismului Vinicol, în anul 2018, a fost în favoarea Republicii Moldova.

Prima ediție a acestei conferințe a avut loc în 2016 în Georgia. La eveniment sunt așteptați în jur de 250-300 de participanți profesioniști din peste 70 de țări ale lumii. Cheltuielile de transport și cazare vor fi suportate de participanți. Moldova va suporta doar cheltuieli interne, de organizare.

Reporter- Stagiar: Alina Anghel