REŢINERI la Primăria Chişinău// Nistor Grozavu

REŢINERI la Primăria Chişinău// Nistor Grozavu, Igor Gamreţchi şi fostul consilier municipal Ghenadie Ivaşcenco, reţinuţi de CNA şi PA

Corina Bezer

Primarul municipiului Chişinău, Dorin Chirtoacă, a declarat că nu are nimic împotriva investigaţiilor CNA la Primărie, doar că nu înţelege de ce dosarul penal a fost intentat câţiva ani în urmă, iar percheziţiile au loc tocmai acum. 

Nistor Grozavu

„Este vorba de un dosar penal deschis în anul 2015 cu privire la problema parcărilor din municipiul Chişinău, care a fost discutată şi recent. Se pune problema că acele licitaţii nu ar fi fost desfăşurate corect şi respectiv au fost trucate şi de aici o serie de acuzaţii vizavi de membrii grupului de lucru. În cazul în care se vor demonstra că într-un fel sau altul au fost trucate, evident că persoanele vor fi date justiţiei şi respectiv anulată toată procedura. Noi am spus că nu avem nimic împotriva unor investigaţii în acest sens de la bun început”, a declarat Dorin Chirtoacă.

https://www.youtube.com/watch?v=MYfxIUPGdhQ&feature=youtu.be

Amintim că recent Centrul Național Anticorupție a pornit un dosar penal pe faptul excesului de putere sau abuz de serviciu pe marginea proiectului privind parteneriatul public-privat între Primăria municipiului Chișinău și compania EME Perkleisystem GmBH, privind amenajarea, organizarea și gestionarea parcărilor și parcajelor controlate cu plată în capitală.