Cătușe pe mâini

Reţinuţi pentru furturi din magazine de telefonie mobilă

Corina Bezer

Individul de 19 ani, anterior judecat pentru jaf, la sfârşitul lunii precedente ar fi oragnizat o spargere într-un magazin din sectorul Botanica, de unde au sustras cinci telefoane mobile în sumă de 58 400 lei. Conform informaţiilor acumulate şi secvenţelor video ridicate de la locul faptei, aceştia au deteriorat geamul de la intrare cu nişte pietre, după care au deteriorat vitrina şi au furat telefoanele mobile. Potrivit lor, ei ar fi avut nevoie de maximum 20 secunde pentru a săvârşi furtul.

Ulterior au fugit de la locul faptei într-o direcţe necunoscută cu un automobil, care îi aştepta în apropiere. Ei au fost reţinuţi într-un apartament de lux închiriat în centrul Capitalei, unde achitau câte 1 000 lei pentru 24 de ore. Totodată au fost constatate informaţii operative, precum că bănuiţii ar mai fi pătruns într-un magazin din sectorul Buiucani, de unde ar fi furat 10 telefoane mobile. Tot ei sunt suspectaţi că ar fi acţionat prin aceeaşi metodă în municipiul Bălţi, de unde ar fi furat tablete, telefoane mobile, laptopuri în sumă toală de 120 000 lei. În context sunt întreprinse toate acţiunile procesual penale pentru a stabili toate circumstanţele furturilor săvârşite, precum şi potenţialii complici în aceste cazuri.

Bănuiţii sunt cercetaţi penal pentru furt în proporţii mari şi riscă o pedeapsă cu închisoare pe un termen de la 5 ani până la 10 ani.