dd

Revoltător! Pește cu viermi și carne alterată, pe masa copiilor unei grădinițe din Ciocana

Corina Bezer

Într-o postare pe pagina web a Președinției, se menționează că directoarea a fost concediată pentru încercarea de a se opune modului în care Direcția educație, tineret și sport a sec. Ciocana organizează achizițiile de produse alimentare pentru hrana copiilor în grădinițe.

hh

Președinția precizează că au fost convocați reprezentanți de la Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor, Agenția Națională de Sănătate Publică, Agenția Achiziții Publice și Centrul Național Aticorupție pentru a interveni imediat și a stopa „actul criminal orchestrat de funcționarii din Primărie și firmele furnizoare”. Totodată s-a solicitat CNA-ului să informeze instituția prezidențială și societatea, cu ce s-au finalizat investigațiile pe cazurile similare, depistate cu doi ani în urmă. Problema va fi examinată la următoarea ședință a Consiliului Suprem de Securitate.

Rodica Guțu, șefa Direcției generală educație, tineret și sport a Consiliului municipal Chișinău, a comentat cazul în cadrul ședinței Primăriei, menționând că fiecare director de grădiniță este responsabil de calitatea produselor. DGETS verifică periodic grădinițele sub aspectul alimentației.

kk
Rodica Guțu a mai spus că nu este în cunoștință de cauză privind situația grădiniței de la Ciocana. Cert este că acum trei luni, au fost cazuri de produse din pește alterate în acest sector. Atunci a fost sesizată ANSA, iar produsele nu au ajuns pe masa copiilor.