România fierbe din nou! 200 de mii de oameni au ieșit în stradă împotriva legii grațierii

România fierbe din nou! 200 de mii de oameni au ieșit în stradă împotriva legii grațierii

Corina Bezer

Potrivit poliției, la Cluj -Napoca sunt în stradă 25.000 de oameni, la  Timişoara 15.000, la Sibiu – 12.000, la Braşov – 8.000, la Oradea 3.000, la Constanţa – 7.500. Peste 80 de mii de oameni s-au adunat la București și protestează în fața Guvernului. 

Unii protestatari le-au adus flori jandarmilor. Oamenii strigă „Jandarmii sunt cu noi”. Jandarmeria Română a împărţit pliante cu mesaje prin care participanţii la protest sunt sfătuiţi să se îndepărteze de persoanele agresive.

„Am ieşit pentru copii, am ieşit pentru nepoţi. Fiecare părinte îşi doreşte să aibă copiii alături, nu să ne vedem o dată la trei, patru ani pentru..ce fac în ţară? Se lovesc de cine? De acord, graţiază, dar ce face cei care vor fi graţiaţi. Le oferă locuri de muncă? Vor sta la colţul străzii şi mă va tâlhări pe mine. Cum să fiu de acord cu chestiile astea? De acord, nu sunt condiţii în închisori, dar în spitale, în şcoli? Cad copiii în secolul 21 în fosa septică”, spune un protestatar din Bucureşti.

Miercuri seara, peste 100.000 de oameni au protestat în faţa Guvernului. Mai mulţi protestatari, despre care unii manifestanţi au declarat că ar fi reprezentanţi ai galeriilor, au aruncat cu pietre, petarde, torţe şi alte obiecte contondente către jandami, aceştia ripostând cu gaze lacrimogene, patru persoane fiind având nevoie de îngrijirile medicilor.

România fierbe din nou! 200 de mii de oameni au ieșit în stradă împotriva legii grațieriiRomânia fierbe din nou! 200 de mii de oameni au ieșit în stradă împotriva legii grațierii