ff

Românii din Italia sărbătoresc Centenarul Marii Uniri

Corina Bezer

Institutul „Eudoxiu Hurmuzachi” pentru românii de pretutindeni, în parteneriat cu Asociația Românilor din Italia va organiza un concert dedicat marcării Centenarului Marii Uniri, care face parte dintr-o serie de manifestări dedicate promovării identității naționale în afara granițelor țării, prin cunoașterea și aprofundarea elementelor definitorii ale culturii românești.

Vizitatorii Expo România-Italia vor avea parte și de un maraton al filmului românesc, dar și de spectacole de muzică, obiceiuri, tradiții populare și poezie, dedicate Centenarului Marii Uniri. Momentele artistice vor fi susținute de artiști din România, precum: Aurelian Temișan, Dinu Iancu Sălăjanu, Ilie Caraș, Elisabeta Turcu și Nicolae Botgros alături de taraful său.

Printre obiectivele principale ale Expo România-Italia se numără: înfrățirea mai multor localități din România și Italia, prezentarea serviciilor destinate celor care vor să se întoarcă acasă, dezvoltarea relațiilor de colaborare între instituții românești și italiene, promovarea economiilor locale din România la nivel internațional, promovarea turismului românesc, dezvoltarea relațiilor comerciale între România și Italia.

Proiectul se încadrează în Programul Strategic – Spațiul Cultural Românesc Comun- Centenar Marea Unire 1918-2018 al Institutului „Euxodiu Hurmuzachi” pentru românii de pretutindeni pe anul 2018.

ff