Ruslan Popov

Ruslan Popov va ataca la CtEDO decizia Curții de Apel Chișinău prin care a fost plasat în arest preventiv

Corina Bezer

„În termenul prevăzut de Convenție vom contesta decizia la Curtea Europeană pentru Drepturile Omului, pentru că la nivel intern au fost epuizate toate căile, astfel că ne rămâne doar Curtea Europeană (…). În lipsa unor probe convingătoare, persoana a fost luată în custodia statului, dar așa arată justiția în R. Moldova. Decizia de astăzi a magistraților este o decizie ilegală, la comandă”, a declarat avocatul pentru ZdG.

Ruslan Popov este cercetat pentru îmbogățire ilicită. Potrivit informațiilor obținute de ZdG, procurora în cadrul Procuraturii Anticorupție (PA), Nadejda Busuioc, care a dispus punerea sub învinuire a lui Popov, a constatat că infracțiunea a fost săvârșită prin deținerea personală și prin intermediul unor terți a bunurilor valoarea cărora depășește substanțial mijloacele dobândite

Amintim că anterior, liderul AUR, Vlad Bilețchi a declarat că pedepsirea lui Stoianoglo și a altor complici ai lui trebuie să se facă în strictă conformitate cu legea, întrucât, în caz contrar, aceștia vor scăpa basma curată. Mai mult, aceștia ar putea cere și prejudicii pentru încălcarea procedurii.