Alexei Revenco

S-a stins din viață jurnalistul și cunoscutul om de radio, Alexei Revenco

Corina Bezer

Astăzi, 11 ianuarie, la ora 6 dimineata, a plecat din viață cel mai luminos Om – Alexei Revenco. Omul care cu vocea-i de unicitate, cu firea-i veselă și simțul umorului deosebit făcea sărbătoare oriunde era. Fie fericit acolo sus, iar noi, aici, îl vom pomeni și nu-l vom uita niciodată”, a anunțat decesul prezentatorului, interpreta Veta Ghimpu Munteanu. 

Generațiile de toate vârstele îl vor recunoaște ca autorul inconfundabilelor cuvinte „Aici Chișinău, Radio Moldova, programul 1. Este ora 9”, preluat și în celebra piesă „Bună Dimineața” a celor de la Zdob și Zdub. De asemenea, Alexei Revenco s-a remarcat ca unul dintre cei mai cunoscuți prezentatori de concerte din Republica Moldova.

Recent, omul de radio s-a infectat cu COVID-19 fiind internat în secția de terapie a Spitalului Sfânta Treime. 

„Am stat cu el in aceeași secție Terapie 2 aproape 8 zile..Au venit împreună cu soția – Maricica Munteanu pentru internare la Spitalul Sfânta Treime!!! L-am încurajat moral și bărbătește că totul va fi bine. Dar era foarte slăbit și palid la față și am insistat că trebuie să facem mișcare împreună zilnic pe coridor…Și câteva zile era mai bine..Dlui trebuia să fie prezentator la Ceremonia de Inaugurare a Președintelui Maia Sandu, dar cu două zile înainte a fost testat pozitiv la Covid 19 și pe 23 a fost internat în spital. Ce păcat …o voce inconfundabila cu o ținută scenică excepțională. Un om inteligent și integru!!! Drum lin Om Bun – Alexei Revenco !!!”, a scris fostul consilier municipal, Oleg Cernei.

Alexei Revenco a activat peste 41 de ani la Radioul Național fiind prezentatorul emisiunilor matinale. A fost distins cu Ordinul ,,Gloria Muncii” şi cu titlul onorific ,,Maestru în artă”.