1 iunie

Sărbătoare de 1 iunie în capitală. Ce se întâmplă vedeți aici

Zina Darii

Sute de copii au venit împreună cu părinții la sărbătoarea Copiilor în Grădina Publică Șetfan cel Mare și Sfânt. Copiii s-au putut bucura de expoziții, activități de divertisment și master-class-uri, la care au fost ghidați de maeștrii artelor plastice.

Pictorița și ceramista Tatiana Jabinschi a spus că: „Ziua s-a început cu pregătirea materialelor, pregătirea argilei și a lucrurilor cu care copiii urmează să lucreze. Chiar dacă evenimentul trebuia să se înceapă de la ora 10.00, la ora 9.00 copii erau la mesele de modelare. Ei sunt foarte bucuroși, se apropie foarte mulți și întreabă cum se prepară lutul, cum se modelează și usucă.”

De asemenea, copii s-au arătat entuziasmați de atmosferă și spun că această zi le aduce multă fericire:

„Noi ne simțim foarte bine, iar evenimentul de azi ne place foarte mult.”

„Mă simt astăzi foarte bine, am venit din orașul Bender și am venit aici cu sufletul curat.”

„Au adus multe și niciun copil nu poate să reziste când vede toate acestea.”

„Noi sărbătorim această zi a copilului doar o dată pe an și astăzi dorim să ne distrăm cât mai mult, căci așa ocazii nu mai sunt.”

Prezentă la eveniment, a fost și Ministrul Educației, Corina Fusu, care a venit cu un mesaj de felicitare pentru cei mici:

„Este bine cunoscut faptul că copilăria este perioada care formează orice personalitate, orice om. Astăzi dorim să avem o atmosferă de bucurie, iar în această zi am oferit tuturor părinților posibilitatea de a petrece 1 iunie împreună cu copii”.

Evenimente asemănătoare cu participarea copiilor au mai fost organizate în Parcul din Valea Trandafirilor, în parcurile Alunelul și Râșcani, precum și în alte locuri publice din capitală.