Tricolor

Sărbătoare inedită în Lozova cu ocazia a 98 de ani de la Unirea Basarabiei cu România

Corina Bezer

Evenimentul va debuta cu o expoziţie cu genericul „Generaţia basarabeană a Marii Uniri”, ce cuprinde date istorice, fotografii, mărturii ale contemporanilor, citate despre generaţia care a realizat Unirea de la 1918.

La eveniment vor participa și personalități marcante ale culturii basarabene, precum Directorul Institutului de Cultură –  Valeriu Matei și Tudor Ungureanu – conducătorul grupului etno-folcloric „Ştefan Vodă”. Totodată, vor fi prezenți și alți oaspeți, precum preşedintele Asociaţiei „Onoare, Demnitate şi Patrie”- Vlad Bileţchi, ansamblul folcloric de la Liceul „Spiru Haret” Chişinău, elevii din Liceul Teoretic „Ion Inculeţ” din satul Vorniceni, copiii de la grădiniţa „Speranţa” din Lozova, Ansamblul de cântece „Lozioara”.

„Noi, tinerii suntem de o credinţă nestrămutată că la acea zi sfântă, când se va serba unirea tuturor românilor, vom fi printre fericiţii care vom putea vedea înfăptuirea unui ideal visat de un secol. Suntem tineri , frumoşi şi capabili să schimbăm societatea în care trăim. Şi spun cu convingere că în inimile noastre arde un mare dor de a spăla toate păcatele trecutului şi vom face tot ce ne stă în putinţă ca să scoatem Basarabia din întuneric”, a spus Gori Viorica , elevă în clasa a XII-a.