Brad Chişinău

Sărbători cu surprize! Bradul de Crăciun întârzie să fie instalat

Corina Bezer

"Anul acesta va fi un brad deosebit ca şi în fiecare an, va fi o surpriză pentru toată lumea şi fiţi liniştiţi că vom petrece sărbătorile de Anul Nou, doar cu o mică întârziere, posibil să nu reuşim pe data de 1 decembrie să-l montăm", a declarat Galina Leahu, şef adjunct Întreprinderea Municipală "Asociaţia de gospodărire a spaţiilor verzi".

Deși inaugurarea bradului ar putea întârzia, primarul interimar, Silvia Radu, dă asigurări că în programul sărbătorilor de iarnă din acest an, nu se va schimba nimic.

"Această tradiţie va fi păstrată aşa cum a fost în anii precedenţi, oamenii vor putea veni în PMAN, este planificat şi concertul festiv şi de Crăciun, şi de Anul Nou, totul va fi cu focuri de artificii, nu se va schimba nimic", a declarat Silvia Radu. 

Potrivit şefului de la Lumteh, Nicolae Vereşco, începând cu anul viitor, în fiecare cartier va fi instalat câte un brad.

"Pe parcursul lunii noiembrie se efectuează lucrări de montare a iluminatului decorativ în municipiul Chişinău, PMAN şi suntem în aşteptarea bradului pentru montarea iluminatului public a bradului de Crăciun. Am putea să avem luminiţe şi în cartiere, cel puţin la intrare? Nu în acest an, pentru anul viitor va fi în fiecare cartier câte un brad şi ceva din iluminat decorativ în cartier", a precizat Nicolae Vereşco, şef Întreprinderea Municipală "Lumteh".

Amintim că, anul trecut, bradul din Piaţa Marii Adunări Naţionale a fost cumpărat cu 15 mii de lei de către un om de afaceri, iar pomul a fost inaugurat de data de 1 decembrie. Precizăm că în urma unei decizii a Guvernului, în acest vom avea un brad și pe strada 31 august.