reduce polițele de asigurarea  RCA și Cartea Verde

Scad prețurile la polițele de asigurare RCA și Cartea Verde, începând cu luna viitoare

Victoria Muntean

Astfel, începând cu luna viitoare prima de asigurare de bază pentru asigurarea obligatorie de răspundere civilă auto internă va fi de 651 de lei, dar în prezent constituie de 766 lei. Prin urmare, prețul va fi redus cu 115 lei.

Reducerea prețurilor are loc în contextul ultimelor modificări la Legea cu privire la asigurări, în vigoare din data de 22 ianuarie, prin care intermediarilor din asigurări s-a interzis să perceapă comisioane din vânzarea acestor tipuri de polițe. La sfârșitul anului 2018, Comisia Națională a Pieței Financiare a anunțat că noile modificări creează premise pentru resetarea politicii tarifare aferente asigurărilor obligatorii de răspundere civilă pentru pagube produse de autovehicule, astfel atât consumatorii, cât și participanții pieței.

După ce a fost aprobat modificările la Legea cu privire la asigurări mai mulți brokeri s-au arătat nemulțumiți. Acestea, au afirmat, că doresc excluderea din piața de profil a unei verigi importante de protecție a intereselor consumatorilor, numită brokeri de asigurare.