De Ultimă Oră

Speranță pentru Ucraina! Congresul SUA a aprobat ajutorul militar de 61 de miliarde pentru Ucraina

Pachetul de ajutor militar pentru Ucraina în războiul său de apărare cu Rusia, de aproximativ 61 de miliarde de dolari, a fost aprobat, sâmbătă seară, d…

Actualizat acum 18 ore

ofițerii SPIA și procurorii anticorupție

Schemă corupțională în care erau implicați mai mulți polițiști deconspirată de ofițerii SPIA și procurorii anticorupție

Corina Bezer

Potrivit informației, suspecții susținând că au influență asupra factorilor de decizie din cadrul mai multor subdivizuni ale MAI, inclusiv și din cadrul Academiei de poliție “Ștefan cel Mare” a MAI, au pretins și primit sume bănești de la mai multe persoane, pentru a facilita angajarea unora din ei în cadrul Inspectoratului General al Poliției, iar pentru alții admiterea la studii și promovarea studiilor în cadrul Academiei de poliție.

Operațiunea de documentare a durat 6 luni, fiind inițiate 3 cauze penale pentru trafic de influență, corupere pasivă și corupere activă.

Astfel, în baza materialelor și probelor obținute, în această dimineață, în jurul orelor 08:00, ofițerii SPIA de comun cu procurorii anticorupție și ofițeri CNA au efectuat simultan 15 percheziții în automobilele, domiciliile și birourile de serviciu ale suspecților, din raionul Briceni, Fălești și municipiul Chișinău.

În cadrul perchezițiilor au fost depistate și ridicate calculatoare, telefoane mobile și alte obiecte relevante cauzelor investigate. 

Patru bănuiți au fost reţinuți pe un termen de până la 72 ore, iar alți doi bănuiți sunt cercetați în stare de libertate.

La moment se verifică dacă în comiterea faptelor investigate au fost implicate și alte persoane.

Urmărirea penală este exercitată de către Procuratura Anticorupție.

Precizăm că pe întreg parcursul procesului penal, bănuiții beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, inclusiv de prezumția de nevinovăție.