Stare de ebrietate la volan

Șeful adjunct al Inspectoratului de poliție Vulcănești prins în stare de ebrietate

Corina Bezer

Operațiunea a avut loc în baza unei informații parvenite în adresa SPIA, precum că polițistul împreună cu un grup de angajați din cadrul aceluiași Inspectorat, în timpul orelor de muncă, sărbătoreau ziua de naștere a unuia dintre angajați, într-un local din orașul Vulcănești.

Astfel, pentru verificarea informației, la fața locului s-au deplasat ofițerii SPIA, care la intrarea în or. Vulcănești, au stopat spre verificare un automobil de model „VAZ”, cu numere de înmatriculare MAI, însă conducătorul auto nu s-a supus cerințelor legale, continuând astfel deplasarea.

Ulterior, fiind urmărit pe o distanță de peste 2 km, șoferul automobilului, care s-a dovedit a fi șeful adjunct al Inspectoratului de poliție Vulcănești, a stopat pe partea dreaptă a carosabilului. Acesta fiind suspectat de conducerea mijlocului de transport sub influenţa alcoolului, a fost supus testării alcoolscopice, fiind constatată concentraţia de alcool în aerul expirat de 0,69 mg/l alcool.

Pe numele acestuia, Serviciul protecție internă și anticorupție (SPIA) al MAI, a inițiat anchetă de serviciu, în vederea examinării sub toate aspectele, complete și obiective a circumstanțelor cazului.