SMURD

Serviciul SMURD a fost solicitat de 18 ori în ultimele 24 de ore

Corina Bezer

Medicii și paramedicii Serviciului Mobil de Reanimare și Descarcerare au fost solicitați pentru a acorda asistență mai multor persoane aflate în dificultate. Un bărbat  în vîrstă de 70 de ani a avut nevoie de ajutor după ce un automobil l-a spulberat de pe partea carosabilă în timp ce acesta traversa drumul. Accidentul a avut loc ieri în orașul Sîngerei la ora 17.20 de minute. La fața locului a fost îndreptat un echipaj SMURD care a acord ajutor medical persoanei. Bărbatul a fost stabilizat și transportat la spitalul din raionul Sîngerei pentru ulterioare îngrijiri medicale.

Un alt caz unde a fost necesară intervenția echipajului SMURD a avut loc în sudul țării. De această dată de asistență calificată a beneficiat un bărbat de 43 de ani care a fost mușcat de  un câine. Situația a vut loc în localitatea Lucești din riaonul Cahul. Persoana a solicitat ajutorul paramedicilor SMURD care au reușit să-i acorde ajutorul necesar.

Serviciul Protecției Civile și Situațiilor Excepționale recomandă tuturor să apeleze Serviciul 901 în cazul în care se pomenesc în situații de risc. Serviciul Mobil de Reanimare și Descarcerare intervine pentru acordarea ajutorului calificat în nordul și sudul țării.