De Ultimă Oră

Speranță pentru Ucraina! Congresul SUA a aprobat ajutorul militar de 61 de miliarde pentru Ucraina

Pachetul de ajutor militar pentru Ucraina în războiul său de apărare cu Rusia, de aproximativ 61 de miliarde de dolari, a fost aprobat, sâmbătă seară, d…

Actualizat acum 18 ore

puterea mintii

Şi tu te poţi vindeca cu propriile puteri, trebuie doar sa-ţi foloseşti mintea!

Zina Darii

Există o farmacie disponibilă pentru tine în orice moment, nu contează de spaţiu sau de timp, deoarece ea există în mintea ta. 

Uneori oamenii susţin că sunt „bolnavi de îngrijorare” însă există dovezi că îşi pot folosi uluitoarea putere a minţii pentru a gândi bine. Un râs din toata inima te poate ajuta să treci peste durere aşa cum cercetătorii de la Universitatea Oxford au demonstrat.

Profesorul Robin Dunbar, care a condus studiul, crede că râsul neforţat poate duce la eliberarea endorfinelor care neutralizează durerea. Iată câteva modalităţi prin care oamenii se pot vindeca folosindu-şi mintea.

Gândirea pozitivă e cel mai bun medicament şi cel mai puternic

Doctorii au recunoscut importanţa gândirii pozitive. Ei au denumit-o puterea placebo- îmbunătăţirea măsurabilă a sănătăţii, în urma unui tratament cu medicamente cu un conţinut neutru. Unele rapoarte susţin că placebo funcţionează în 90% din cazuri.

Metaanalizele sugerează că jumătate din eficacitatea prescripţiilor antidepresive se reduc la efectul placebo.

Între timp, jumătate din reumatologii care au răspuns în urma unui sondaj apărut în British Medical Journal au admis că prescriu placebo în mod regulat suferinzilor cu artrite cronice.