SITUAȚIE EXCEPȚIONALĂ în întreg Chișinăul! Sute de copaci și zeci de piloni prăbușiți în oraș

SITUAȚIE EXCEPȚIONALĂ în întreg Chișinăul! Sute de copaci și zeci de piloni prăbușiți în oraș

Corina Bezer

De asemenea, au fost înregistrate 60 rupturi de fire electrice, 315 deconectări de la curentul electric, linii de contact ale troleibuzelor avariate.

Primarul a anunţat că sunt drumuri blocate atât în oraş (str. Munceşti, Bucureşti, V. Lupu, Gh. Asachi etc) cât şi drumurile spre suburbii.Transportul public nu circulă atât din cauza arborilor prăbuşiţi, dar şi a stratului de zăpadă, troleibuzele nu pot ieşi la linie, cu excepţia a 6 unităţi din parcul nr. 3, dar care s-au blocat în apropiere. Autobuzele nu au putut ajunge în suburbii.

SITUAȚIE EXCEPȚIONALĂ în întreg Chișinăul! Sute de copaci și zeci de piloni prăbușiți în oraș

„Nu vă expuneţi riscului de a circula prin oraş! Ceea puteţi face este să acţionati pentru deszăpezire în preajma locuinţei şi pentru înlăturarea crengilor rupte până la primul drum public.

Ninsoarea va continua pe parcursul acestei zilei şi se va opri în doua jumătate a zilei, ceea ce va permite depăşirea treptată a consecinţelor acestei calamităţi naturale”, a scris Dorin Chirtoacă pe pagina sa de Facebook.

De notat că şi Serviciul Protecției Civile și Situațiilor Excepționale al MAI a îndemnat oamenii să rămână în case și sa nu părăsească locuințele pe parcursul zilei de azi întrucât vremea de afară poate crea dificultăți majore de deplasare.

Mai mult, pericolul vine de la zăpadă care îngreunează copacii și îi poate rupe în orice moment. În aceste condiții salvatorii indemnă cetățenii să-si mențină calmul și sa asculte mesajul autorităților!

SITUAȚIE EXCEPȚIONALĂ în întreg Chișinăul! Sute de copaci și zeci de piloni prăbușiți în orașSITUAȚIE EXCEPȚIONALĂ în întreg Chișinăul! Sute de copaci și zeci de piloni prăbușiți în orașSITUAȚIE EXCEPȚIONALĂ în întreg Chișinăul! Sute de copaci și zeci de piloni prăbușiți în oraș