ff

Șoferii prinși băuți la volan vor rămâne fără permisul de conducere

Corina Bezer

Aceștia și le vor putea recupera doar după ce vor susține un nou examen. Potrivit Ministerului de Interne, Legea privind siguranța traficului rutier ar putea fi completată cu un articol nou ”Rebobândirea dreptului/permisului de conducere”.

Astfel, oamenii legii propun ca, șoferilor care au fost depistați băuți la volan să li se poată anula permisul de conducere, iar redobândirea lui să fie posibilă doar după ce vor susține repetat examenele de calificare. De asemenea, fără acte de conducere vor rămâne și cei care au fost condamnați definitiv, penal sau contravențional cu lipsirea dreptului de a conduce pe o perioadă de cel puțin un an.

Dacă toate completările vor fi aprobate de Parlament, legea va mai presupune că agentul constatator va putea transmite un demers către instanța de judecată cu privire la ridicarea provizorie a permisului de conducere a vehiculelor, iar instanța îl va examina în termen de cel mult 3 zile și va emite o hotărâre de aprobare sau respingere a cererii.

Pe de altă parte, Ministerul de Interne devine mai prietenos cu șoferii care au fost privați de a conduce. Dacă până acum conducătorii auto puteau fi lipsiți de dreptul de a conduce pe un termen de la 2 la 3 ani, în noul articol va fi redus termenul de la 6 luni la un an.