Donatori

Solidaritate// Peste 300 de militari ai Armatei Naționale au donat sânge

Corina Bezer

Astfel, la Chișinău, viceminiștrii Apărării Gheorghe Galbura și Alexandru Cimbriciuc, împreună cu 50 de studenți ai Academiei Militare Alexandru cel Bun și 11 militari ai Brigăzii Ștefan cel Mare, au donat benevol sânge la centrul de colectare de la Palatul Naționale „Nicolae Sulac”, iar 20 militari din tabăra 142– la CNTS. Alți 230 de militari prin contract au donat sânge la centrele de colectare din Ungheni, Cahul și Bălți. 

Donatori

Viceministrul Galbura a declarat că  Armata Națională s-a alăturat de fiecare dată campaniilor de donare a sângelui, organizate cu ocazia Zilei Mondiale a Donatorului de Sânge. În luna decembrie 2015, Ministerul Apărării a inițiat propria campanie, împreună cu CNTS, în cadrul căreia 575 de militari ai Armatei Naţionale au donat sânge pentru victimele incendiului de la clubul „Colectiv” din Bucureşti, România.

Astăzi, pentru contribuție la promovarea donării voluntare și sistematice de sânge, salvarea de vieți omenești și fortificarea sistemului de sănătate, Ministerul Apărării a  obținut diploma Guvernului de gradul II. 

Donatori

Organizaţia Mondială a Sănătăţii a decis, în 2005, să le dedice o zi specială persoanelor donatoare de sânge. Astfel, 14 iunie a fost declarată Ziua Mondială a Donatorului de Sânge.