sd

Sondaj: 39% dintre ucraineni au o atitudine bună și foarte bună față de Republica Moldova

Corina Bezer

Rezultatele studiului arată că 5% dintre ucraineni au o atitudine „foarte bună” și 34% „bună” față de Republica Moldova.

Totodată, 54% din cei chestionați au o părere „neutră” față de țara noastră, și doar 3% au răspuns că au o atitudine „negativă”.

„„

Pe primul loc s-a plasat Polonia, 58% dintre ucraineni au o părere pozitivă față de această țară, 15% dintre care au o atitudine „foarte bună”. Pe locul al doilea se află Belarus. Deși are de asemenea 58% de răspunsuri pozitive, doar 13% dintre respondenți au o părere „foarte bună”.

Rusia s-a clasat pe ultimul loc. Doar 19% din cei chestionați au o atitudine pozitivă. 22% din ucraineni au rămas cu părere neutră. Iar ceilalți 58% s-au împărțit în mod egal între opțiunile „negativă” și „foarte negativă”.

Sondajul a fost realizat pe întreg teritoriul Ucrainei (cu excepția teritoriilor ocupate din Donbass și Crimeea), în perioada 18 februarie – 4 martie 2016. În total au fost intervievați la domiciliu 2400 de locuitori din Ucraina în vârsta de 18 ani și peste cu drept de vot. Adițional au fost chestionați 1000 de respondenți din regiunile Mîkolaiv și Herson.

Sursa: Agora.md