Sondaj

Sondaj INSCOP: 48,8% dintre români susțin că eventuala unire cu Republica Moldova ar trebui să se facă prin referendumuri simultane

Corina Bezer

Potrivit sondajului citat, 48,8% dintre români consideră că unirea României cu Republica Moldova ar trebui să se facă prin referendumuri organizate simultan în cele două state, ca materializare a voinței populare. Pe de altă parte, 24,7% apreciază că o eventuală unire dintre România și Republica Moldova ar trebui să se realizeze prin decizii votate de Parlamentele ambelor țări, pentru a asigura eficiența procesului, iar 26,5% au ales varianta „nu știu” sau „nu răspund”.

De asemenea, 39,7% dintre cei chestionați consideră că unirea ar aduce mai multe avantaje României.

Barometrul ‘INSCOP — Adevărul despre România’ a fost realizat de INSCOP Research la comanda ‘Adevărul’ în perioada 21—28 martie. Volumul eșantionului a fost de 1.063 persoane și este reprezentativ pentru populația majoră a României. Eroarea maximă admisă a datelor este de ą 3%, la un grad de încredere de 95%. Metoda folosită a fost cea a sondajului de opinie pe baza unui chestionar aplicat de operatorii de interviu la domiciliul respondenților.