dd

SONDAJ ONLINE: 45 la sută dintre respondenți susțin crearea partidului unionist USB – Uniunea Salvați România

Corina Bezer

Sondajul a adunat 841 de voturi, iar marja de eroare este de +-7%, întrucât mai mulți respondenți au operat cu conturi false de facebook. 

În cadrul comentariilor aferente sondajului, cititorii au declarat că în Republica Moldova sunt prea multe partide unioniste, însă rezultate puține. Mai mult, aceștia îndeamnă politicienii unioniștii să dea dovadă de unitate și să formeze o formațiune comună. 

dd

Amintim că la data de 21 iulie, a avut loc congresul extraordinar al Uniunii Salvați Basarabia. Președinte a fost ales fostul liberal Valeriu Munteanu, iar secretar general – tânărul unionist Ilie Crețu. 

Astăzi, formațiunea a anunțat că a încheiat procedura legală de înregistrare. La Agenția Servicii Publice a fost înregistrată denumirea noului partidul și noul simbol, un pătrat de culoare bleumarin, fără latura stângă, în care este încadrat acronimul USB sub o cheie de culoare stacojie.

Într-un comunicat de presă al partidului se spune că a fost înregistrat în redacție nouă statutul USB, cu obiectivul: „Viziunea politică a USB este reunirea Republicii Moldova cu România. USB este un partid unionist, care crede că obiectivele cele mai importante ale cetățenilor Republicii Moldova – libertate, demnitate, prosperitate, securitate – pot fi atinse prin reunirea cu România, patria tuturor românilor”.