Sorina Solonaru

Sorina Solonaru, eleva de la Liceul „Gh. Asachi”, care are 10 pe linie la BAC. Află povestea ei

Corina Bezer

Pentru că niciodată nu a fost în fugă după note mari, rezultatul de la BAC, au luat-o prin surprindere pe absolventa liceului Gheorghe Asachi. Tânăra spune că nu s-a așteptat să ia 10 pe linie, la toate cele trei examene. Ea este de părerea că notele nu te reprezintă dacă nu sunt obținute pe merit, iar omul trebuie să învețe toată viața dacă dorește să realizeze tot ce și-a propus.

„Au fost emoții de surpriză și de bucurie în același timp. Un fel de șoc din ăsta foarte, foarte plăcut. Bucurie și mama a simțit, și tata, și deja toată familia. Adică da, a fost ceva foarte, foarte plăcut. Ceea ce mă motivază pe mine să învăț este să mă dezvolt personal intelectual dar și ca să suțină BAC-ul dar și pentru a putea avea o carieră de succes”, a declarat Sorina Solonaru. 

Sorina Solonaru

Pe lângă studii, Sorina este pasionată și de voluntariat. Ea spune că-i place să se simtă utilă în societatea în care trăiește.

„Voluntariatul îl practic în diferite domenii, în jurnalism, la radio, la televiziune de asemenea. Îmi place să mai practic voluntariatul în ceea ce ține de interacțiunea cu tinerii, să mă implic la evenimente care deasemenea au scop caritabil”, a mai declarat Sorina.

Pentru a reuși la liceu, dar și pentru a avea timp pentru voluntariat Sorina își gestiona timpul inteligent alegându-și minuțios prioritățile, pentru a reuși să facă față tuturor provocărilor. Pentru efortul şi rezultatele remarcabile ale sale, Asociaţia „UNIREA – ODIP” i-a oferit tinerei un set de premii.