marcaj rutier

Start lucrărilor de aplicare a marcajului rutier

Corina Bezer

Astfel, bulevardul Dacia din capitală este primul drum pe care vor fi efectuate intervenții, iar porțiunile prioritare vor fi trecerile pietonale din apropierea școlilor și grădinițelor. În total, 700 de metri pătrați de pe principalul bulevard al sectorului Botanica își va reabilita marcajele.

Șeful Regiei Exdrupo, Adrian Boldurescu, promite că lucrările vor fi finalizate până la mijlocul lunii iunie, iar în acest sens întreprinderea pe care o conduce va selecta companiile care vor propune cele mai rezistente materiale.

„Sunt trei tipuri de vopsea pentru trafic: de 20 mii de treceri, 40 de mii de treceri și 60 de mii. Anul acesta am cerut să fie livrată vopsea care are maximum 60 mii de treceri peste ea. Este pentru prima dată când vom aplica vopsea de asemenea calitate. Nu este mult mai scump, practic, ne încadrăm în prețul de anul precedent”, a spus Boldurescu.

Anual, Primăria alocă circa 6 milioane de lei pentru aplicarea marcajului rutier din capitală. În acest an, autoritățile locale vor să utilizeze, în premieră, un nou tip de marcaj, mai durabil.

Pentru anul curent, Direcția Transport a solicitat Regiei Exdrupo ca, pe străzile noi, reparate, să fie aplicat marcaj bicomponent. Urmează să fie organizată o licitație, pentru că atât Regia Exdrupo, cât și toți cei care prestează asemenea servicii din Republica Moldova nu au asemenea utilaj. Urmează să organizăm o licitație pentru selectarea unei companii, care, probabil, va fi din exterior”, a explicat Boldurescu.

De asemenea, în circa două săptămâni de când au început lucrările de reparație curentă a infrastructurii din capitală, au fost reabilitați 9652 de metri pătrați de drumuri.

Șeful Direcției Transport, Vitalie Butucel, a declarat că lucrările nu se opresc aici, iar în această săptămână, muncitorii vor interveni pe bd. Mircea cel Bătrân; bd. Moscova; str. Alba Iulia; str. Albișoara; str. Kiev, str. Vasile Lupu și șos. Muncești.

Precizăm că, municipalitatea intenționează să înceapă lucrările de reparație capitală a drumurilor în luna iunie.