Parcările magazinelor Kaufland

Stații de încărcare a automobilelor electrice au fost instalate la Kaufland Moldova

Victoria Muntean

Odată cu deschiderea magazinelor pentru public, utilizatorii se vor putea bucura deja de stațiile de încărcare. Conducătorii de electro-mobile vor putea utiliza prize cu curent continuu, care vor spori viteza de încărcare a vehiculelor. La stații vor fi disponibile mai multe porturi de încărcare:

  •  CCS (curent continuu DC de până la 50 kW)
  • ChaDeMo (curent continuu DC de până la 50 kW)
  • AC (curent alternativ cu putere de încărcare de până la 43 kW

„Pentru Republica Moldova, acestea sunt primele prize puternice fast charge lansate, cu o capacitate super sporită de încărcare, care nu se mai găsesc deocamdată în țară. Portul de standard CHAdeMo este destul de rar chiar și pentru infrastructura europeană, fiind destinată mașinilor de proveniență japoneză. Stațiile de încărcare instalate de Kaufland Moldova au aceeași putere ca și stațiile din Germania. Acum și mașinile ultra-performante, cu o putere de încărcare mai mare, vor putea fi încărcate rapid în Moldova”, a explicat Ilie Toma, expert auto.

Stațiile de încărcare sunt compatibile cu toate tipurile de vehicule 100% electrice și hibride plug-in, având un regim de funcționare non-stop. O mașină cu o capacitate de încărcare de până la 50kW se încarcă complet în aproximativ 40 de minute, ceea ce înseamnă că poți să-ți faci ușor cumpărăturile în magazin, în timp ce mașina ta se încarcă până la capăt. 

Reamintim, că încărcarea la aceste prize va fi gratuită – Kaufland Moldova va suporta toate costurile de alimentare la aceste prize. Staţiile vor fi amplasate în parcările magazinelor Kaufland şi vor funcţiona non-stop